Tandartsbehandelingen in het buitenland

Omdat tandartskosten in Nederland heel hoog liggen, gaan veel mensen tegenwoordig naar het buitenland om daar een tandbleekbehandeling te laten uitvoeren.

Tandartsreis

Er bestaan speciale reizen voor mensen die iets aan hun tanden willen laten doen in het buitenland. Er bestaan Nederlandse organisaties die zo’n reis al volledig hebben uitgestippeld, je hoeft dan alleen bij hun te boeken, zij regelen je afspraak, vlucht en verblijf.

vliegtuig

De meeste tandartsreizen gaan naar Turkije, Hongarije, Thailand of Spanje, maar natuurlijk kun je in principe in elk land een tandartsbehandeling laten uitvoeren.

De meest uitgevoerde behandelingen zijn het plaatsen van kronen, bruggen en implantaten. Het plaatsen van een kroon kan €400 tot €500 goedkoper zijn dan in Nederland. Dus als je meerdere kronen nodig hebt, is het wel de moeite! En op het plaatsen van een brug kan je ongeveer €1200 besparen!

1

De prijzen verschillen natuurlijk per land, per kliniek en per behandeling.

Waarom zoveel goedkoper?

De voornaamste vraag die mensen stellen is waarom het in het buitenland goedkoper is om naar de tandarts te gaan en een behandeling zoals het plaatsen van een kroon, brug of implantaat te laten uitvoeren.

Het gaat meestal om de inkoopprijs van de gebruikte materialen. De prijs daarvan ligt in deze landen veel lager dan in Nederland. Voornamelijk kronen en implantaten zijn goedkoper in het buitenland, en omdat je zonder een uitgebreide tandartsverzekering weinig tot niks terugkrijgt van je zorgverzekering, kiezen mensen ervoor om zich in het buitenland te laten behandelen.

goede-zorgverzkering-voor-Lyme

Let er wel altijd op dat je goed geïnformeerd bent voordat je zo’n reis boekt en besluit je in het buitenland te laten helpen. Het is belangrijk dat je zeker weet dat er geen goedkope kunststofmaterialen worden gebruikt om je kroon, brug of implantaat te vervaardigen.

Let ook op wanneer je je tanden wilt laten bleken in het buitenland. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft in november 2012 besloten dat er een wet moet komen op het gebruik van waterstofperoxide in tandbleekmiddelen. Waterstofperoxide is het bestanddeel dat je tanden bleekt, maar bij hogere percentages kan het schadelijk zijn en problemen aan je tanden en tandvlees veroorzaken. Bekende uitwerkingen zijn overgevoeligheid aan het gebit, pijnlijk en beschadigd tandvlees en blaasjes op de tong.

Popsicle-Sensitive
In andere landen bestaat deze wet vaak nog niet of wordt er niet voldoende gehoor aan gegeven, en wordt er vaak nog teveel waterstofperoxide gebruikt. Dit wil zeggen, meer dan 6% bij klinieken of tandartsen. In Nederland is 6% het maximale percentage dat mag worden gebruikt door een tandarts, en in een thuisbleekproduct mag maximaal 0,1% worden gebruikt.

Conclusie

Het kan je inderdaad veel geld besparen door je tanden te laten verzorgen bij een kliniek in het buitenland, maar zorg er wel voor dat als je het doet, je goed weet waar je aan begint. Vertrouw niet blindelings elke organisatie die dit soort reizen aanbiedt, maar doe eerst goed onderzoek, kijk eventueel of je reacties en ervaringen van mensen kunt vinden.

Wat betreft tanden bleken, hiervoor hoef je niet naar het buitenland, zelfs niet naar je tandarts. Er bestaan hele goede en professionele tandbleekproducten voor thuisgebruik, die gemakkelijk in gebruik zijn en waarvoor je het huis niet uit hoeft.

Door je tanden te bleken met een professionele kit, kom je in de buurt van de behandeling die een tandarts bij jou uitvoert. Kies een goed product uit onze top 5 met beste tandbleekproducten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>