#4 Pearl Drops Pure Whitening Kit Ervaring / Review

Pearl Drops Pure Whitening Kit

Op nummer 4 van onze top 5 staat de pure whitening kit van pearl drops.

Deze kit is speciaal gemaakt om vlekjes en aanslag die zich diep in de tanden bevinden te verwijderen. Deze kit werkt met verschillende vloeistoffen die op de tanden moeten worden aangebracht en met een speciale tandpasta.

Hoe werkt het?

In het pakket is een flesje bleekvloeistof bijgesloten (Whitening serum) Nadat u uw tanden eerst voorpoetst met uw eigen tandpasta, schudt u het flesje met de bleekvloeistof even goed heen en weer en brengt u de vloeistof voorzichtig en dun aan op het gebit. Dit moet zo’n 30 seconden blijven zitten, waarbij het van belang is dat de tanden niet aangeraakt worden met de tong of de lippen.

Vervolgens pakt u het tweede flesje dat in het pakket is bijgesloten. Dit wordt de activeringsvloeistof genoemd (Activator Serum) Ook dit flesje moet goed geschud worden, waarna het middel met het bijgeleverde kwastje over de al eerder aangebrachte bleekvloeistof moet worden aangebracht. Opnieuw is het erg belangrijk de tanden gedurende 30 seconden niet aan te raken.

Daarna mag de mond gespoeld worden en moet u zo’n 20 minuten wachten. U mag dan niet eten, drinken of roken.
Tenslotte gebruikt u het meegeleverde poetsmiddel. Dit is een tandpasta waar je je tanden zo’n twee minuten mee poetst. U gebruikt hiervoor maar een kleine hoeveelheid. De gebruiksaanwijzing heeft het over de afmeting van een erwt. Dan is het proces voorbij. Dit moet eventueel 10 dagen lang, eenmaal per dag, herhaald worden.

Wat is er anders aan dit product?

Pearl Drops gebruikt chlorine dioxide, een product dat doorgaans gebruikt wordt voor het zuiveren van water. Dus ook hier wordt geen waterstofperoxide gebruikt. Dit product begint te werken als de activeringsvloeistof op de tanden wordt aangebracht en blijft ongeveer 10 minuten werkzaam. De chlorine dioxide werkt in op de vlekjes en de aanslag die er dan zorgvuldig kunnen worden afgepoetst met de bijgeleverde tandpasta.

Prijzen en garanties

Ofschoon er op de Nederlandse markt losse producten van Pearl Drops White te krijgen zijn, zoals bijvoorbeeld de tandpasta, is de bleekkit zelf niet verkrijgbaar en zal deze besteld moeten worden vanuit het buitenland. Het is daarom niet mogelijk een vaste prijs aan te geven. De kit wordt in Engeland aangeboden rond £ 25.

Voor- en nadelen

Het feit dat de bleekkit niet makkelijk te krijgen is, is zonder twijfel een groot nadeel. De ‘niet goed-geld terug’ garantie is hier dan ook niet van toepassing.
Het werkzame bestanddeel, de chlorine dioxide is erg zuur, waardoor tandartsen er voor waarschuwen dat dit product niet langer gebruikt mag worden dan het maximum van de aangegeven 10 dagen, omdat het zuur anders het tandglazuur zou kunnen aantasten. Daarom wordt ook het risico van verkeerd gebruik uitgebreid beschreven in de handleiding. De reacties van gebruikers zijn desalniettemin overwegend positief en het product doet volgens sommigen niet onder voor de meer professionele tandartsbehandelingen.

Conclusie

De whitening kit van pearl drops is een goed werkende product. Omdat het niet makkelijk te krijgen is, is het echter zeker niet onze eerste keus. Ook omdat het bestanddeel chlorine dioxide niet geheel ongevaarlijk is door de hoge zuurgraad, gaat onze voorkeur dan ook uit naar producten die wat hoger staan in onze top 5.

Op nummer 4 van onze top 5 staat de pure whitening kit van pearl drops. Deze kit is speciaal gemaakt om vlekjes en aanslag die zich diep in de tanden bevinden te verwijderen. Deze kit werkt met verschillende vloeistoffen die op de tanden moeten worden aangebracht en met een speciale tandpasta. Hoe werkt het? In het pakket is een flesje bleekvloeistof bijgesloten (Whitening serum) Nadat u uw tanden eerst voorpoetst met uw eigen tandpasta, schudt u het flesje met de bleekvloeistof even goed heen en weer en brengt u de vloeistof voorzichtig en dun aan op het gebit. Dit moet…

Review Overview

Veiligheid
Gebruik
Werking
Prijs
Garantie

score

Summary : Gemakkelijk in gebruik, effectief, niet bepaald veilig (niet langer dan 10 min op tanden laten), niet-goed-gel-terug garantie ontbreekt maar de prijs daar in tegen is relatief laag.

63

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>