#5 Opalescence Ervaringen / Review

opalescence tanden bleken thuis

Op de vijfde plaats van onze Top 5 tandenbleekproducten staat Opalescence.

Opalescence is een krachtig product dat werkt met een wat hogere dosering waterstofperoxide en daarom misschien niet voor iedereen geschikt is, omdat het gevoelige tanden en irritatie van het tandvlees tot gevolg kan hebben. Dit product mag officieel alleen verkocht worden via tussenkomst van de tandarts.

Hoe werkt het?

Vlekken op de tanden kunnen aan de oppervlakte van het glazuur zitten, maar soms ook in het glazuur. De vlekjes en de aanslag die liggen verscholen in de microscopisch kleine spleetjes van het glazuur worden niet altijd afdoende bereikt door witmakende tandpasta’s en gels. De gels van Opalescence dringen dieper door in het glazuur en pakken zo ook de hardnekkige aanslag aan. Dit gebeurt dan door het hogere gehalte peroxide.
De bleekgel van Opalescence kan thuis worden gebruikt. De gel bevat geen chloordioxide, wat schadelijk is voor de tanden, maar carbamideperoxide dat de tandarts zelf ook gebruikt tijdens het bleken van een gebit. De statistieken tonen dat Opalescence in 90 tot 95% van de behandelingen succesvol is, en dat zijn zeker opvallende cijfers. Deze behandeling is echter iets prijziger dan de andere bleekproducten op de markt.

Samenwerking met een tandarts

Het verschil in prijs heeft ook te maken met de tussenkomst van de tandarts.
Uw tandarts zal uw gebit eerst beoordelen om te zien of deze behandeling voor u geschikt is en daarna de bleeklepel maken, die u zelf thuis kunt gebruiken. In het pakket dat u besteld heeft zitten de benodigde bitjes voor de bleeklepels. Doordat de bleeklepel professioneel gevormd wordt zit deze perfect, wat voor veel mensen een groot voordeel is.

Gebruik

Net als bij de andere producten moet de gel in de mal geplaatst worden waarna u die in de mond stopt en zachtjes aandrukt. Het kan zijn dat hierbij wat gel in uw mond komt. Deze moet niet worden doorgeslikt. Het is de bedoeling om de mal enige uren in de mond te houden. Het wordt zelfs aangeraden om het ’s nachts te doen zodat het product goed kan inwerken. Als de mal uit de mond is gehaald moet er goed worden nagespoeld.
Tenslotte moet u tijdens de periode van gebruik van Opalescence geen koffie, thee of koolzuurhoudende drankjes nuttigen. Ook het roken wordt ten zeerste afgeraden.
Dit moet zo’n vijf dagen lang worden volgehouden, maar als het resultaat nog niet bevredigend is kan er langer worden doorgegaan.

Prijzen en garanties

Een bleekset kost rond de € 114,95. Helaas kan het prijzenpakket nog behoorlijk oplopen door het werk dat de tandarts heeft aan het maken van de passende bleeklepel. Het gaat hierbij om twee bleeklepels, voor het boven- en het benedengebit en de prijzen schommelen snel tussen de € 70 en € 150.
Er is ook een refill van de gel verkrijgbaar. Die kost € 59,95.
Dit is aan de dure kant, want de refill set geeft je slechts 4.8 ml gel, terwijl een product als Optimal White je voor ditzelfde bedrag een hele kit levert, inclusief 20 ml gel.
Opalscene kan binnen 14 dagen worden geretourneerd, mits het zich in de originele verpakking bevindt en ongebruikt is. Helaas is de ‘niet goed-geld terug’ regeling ook hier niet van toepassing, wat een belangrijk punt van overweging is.
De levering is doorgaans binnen een of twee werkdagen, indien op voorraad.

Voor- en nadelen

Het product is duurder is dan de meeste concurrerende producten. Afgezien daarvan is Opalescence wel een degelijk product dat zich kan beroemen op goede resultaten. Het is nog altijd vele malen goedkoper dan een volledige behandeling bij de tandarts, maar het feit dat het product niet zonder overleg met de tandarts kan worden verstrekt is ons inziens een nadeel. Het product voldoet aan de Europese wet-en regelgeving, maar dan wel met de kanttekening dat dit product alleen door de tandarts mag worden voorgeschreven en niet verondersteld is om op eigen houtje gebruikt te worden.
De hoge concentratie van waterstofperoxide kan gevoelige tanden en geïrriteerd tandvlees veroorzaken.
Doordat de bleeklepel door de tandarts zelf wordt gemaakt zit deze bijna perfect en hebben veel mensen nauwelijks in de gaten dat ze hem in de mond hebben.
Het resultaat met Opalescence blijft in principe lang zichtbaar.

Conclusie

Opalescence heeft duidelijke voor-en nadelen. Op zich is het een goed product en verdient het om onder uw aandacht gebracht te worden. Toch raden wij een van de eerder genoemde producten aan zoals bijvoorbeeld Optimal White, omdat de mogelijke bijwerkingen van gevoelige tanden en geïrriteerd tandvlees zeker aanwezig zijn en de prijs door de tussenkomst van de tandarts behoorlijk kan oplopen. Ook hier wordt geen ‘niet goed-geld terug’ garantie gegeven.

Op de vijfde plaats van onze Top 5 tandenbleekproducten staat Opalescence. Opalescence is een krachtig product dat werkt met een wat hogere dosering waterstofperoxide en daarom misschien niet voor iedereen geschikt is, omdat het gevoelige tanden en irritatie van het tandvlees tot gevolg kan hebben. Dit product mag officieel alleen verkocht worden via tussenkomst van de tandarts. Hoe werkt het? Vlekken op de tanden kunnen aan de oppervlakte van het glazuur zitten, maar soms ook in het glazuur. De vlekjes en de aanslag die liggen verscholen in de microscopisch kleine spleetjes van het glazuur worden niet altijd afdoende bereikt door…

Review Overview

Veiligheid - 7
Gebruik - 8.5
Werking - 9.5
Prijs - 5
Garantie - 1

6.2

score

Summary : Goed product onder begeleiding van een tandarts, goede werking, kan voor gevoelige tanden zorgen, prijzig en geen garantie.

6

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>