Kruiden voor een goede mondhygiëne

In vroegere tijden bestonden er nog geen tandpasta’s zoals wij die kennen, of tandbleekmiddelen. Mensen moesten hun mondhygiëne op andere manieren uitvoeren, en hadden daar allerlei middeltjes voor. In dit artikel bespreek ik een aantal kruiden die men vroeger gebruikte om de mond en tanden schoon en mooi te houden.

Frisse adem

Als je opstaat poets je je tanden, misschien niet eens met het idee om je tanden goed schoon te maken, maar eerder om dat je een frisse adem wilt. toch is het belangrijk om ook ‘s morgens goed je tanden te poetsen, zodat ze er weer een dagje tegenaan kunnen. Hoe deden ze dat vroeger dan, als ze geen tandenborstel en pasta hadden?

Natuurlijk hadden de mensen pepermunt. Logisch, denk je. Misschien wel, want ze namen een blaadje munt in hun mond en kauwden hierop. Ook maakten ze thee van verse munt, wat je adem ook verfrist.
pepermunt
Nog andere kruiden die een frisse adem stimuleren zijn koriander, peterselie en rozemarijn. Je moet er natuurlijk wel van houden, want het kan wat sterk zijn om gewoon wat van die kruiden in je mond te nemen. Vroeger maakten mensen er mengsels van met water, en spoelden hiermee hun mond.

peterselie 1

Dus wil je op natuurlijke manier een frisse adem; gebruik dan een van bovenstaande kruiden en maak er een theetje van!

Wittere tanden

Vuilresten of vlekken op je tanden hebben is lastig, en je wilt er dan ook zo snel mogelijk vanaf. Tegenwoordig poetsen we onze tanden dan wat extra goed, gaan naar de tandarts voor een polijstbeurt of bleken onze tanden. Vroeger kon dit niet, en hadden de mensen andere trucs om hun tanden wit te houden. Vele hiervan zijn heel effectief!

Kurkuma
Dit is een beetje een wondermiddel, want het is ontstekingsremmend, zit vol antioxidanten en helpt bij de genezing van wondjes. Daarnaast is het ook nog eens goed om je tanden te reinigen en witter te maken. Meng wat gemalen kurkuma met water, doop je tandenborstel erin en poetsen maar! Niet schrikken als alles er even geel uitziet, dat wast zo weer weg! Na een tijdje zul je zien dat je tanden een stuk schoner en witter zijn dan voorheen.

Unknown

Basilicum 
Lekker op je pizza, in je salade en door je pasta. Maar ook gezond en goed tegen vlekken en vuil op de tanden! Basilicum smaakt ook nog eens lekker, dus is het niet zo erg om met een blaadje basilicum over je tanden te gaan en heen en weer te wrijven.

basilicum-in-pot1
Kruidnagel
Deze is wat lastiger, want kruidnagel is enorm sterk, en kun je dus niet zomaar in je mond nemen of erop gaan bijten. Veel mensen kopen kruidnagelextract of -olie, en gebruiken dit om hun tanden mee te wassen.
kruidnagel

Van vroeger naar nu

Gelukkig bestaan er nu wel wat meer producten om je tanden schoon en fris te houden, en hoeven we niet per se met deze natuurlijke middeltjes aan de slag. Je kunt het alsnog doen, want het is gezond en het kost niet veel. Maar misschien wil je een stevig product om je tanden te gaan bleken. Wij helpen je met je keuze door een speciaal samengestelde top 5 met de beste producten voor het bleken van je tanden. Lees deze lijst door en je zult vast een product naar je gading vinden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>