iWhite Instant Teeth Whitening ervaring / review

Over het van oorsprong Belgische merk iWhite zijn al vrij veel recensies te vinden, en bijna alle resultaten wijzen in éénzelfde richting. Omdat het helaas niet zo’n goede richting is, besloot ik ze allemaal “samen te vatten” in een artikel, zodat je zelf kunt uitmaken of je echt geld wilt uitgeven aan de iWhite Instant Teeth Whitening set.

 

Hoe werkt het?

 

De iWhite Instant Teeth Whitening set is een tandenbleekproduct voor thuisgebruik dat, zoals je in de naam al leest, op een “instant” manier werkt.

Ik denk dan gelijk aan instantkoffie, en ergens is dat niet zo gek!
In een iWhite Instant pakket zitten namelijk 10 bitjes die de bleekgel al bevatten. Je hoeft de bitjes dus niet zelf op maat te maken en de gel er daarna in te doen; volgens de website passen ze bij iedereen.

 

252691_iWhite-bitje

Het instant bitje van iWhite

Dus net als bij instantkoffie, waar je alleen water moet bijgooien, hoef je hier niet veel aan te doen.

Je haalt 2 bitjes uit de verpakking en plaatst ze op je tanden. Je krijgt er geen LED-lamp bij, dus dit is het gewoon. Je moet de bitjes per beurt 20 minuten laten zitten, en dan zouden je tanden tot 8 tinten lichter moeten worden.

 

Waterstofperoxide is niet het blekende bestanddeel in de gel van iWhite Instant, zoals bij de meeste andere tandbleekproducten wel het geval is, tot 0,1%. Helaas is nergens te vinden wat er dan wel voor zorgt dat je tanden worden gebleekt.

 

Naast deze set hebben ze nog andere producten in hun gamma, zoals een tandpasta, mondwater, tooth polisher enz.

dsc_0007

 

 

Is het veilig?

 

Op de website staat bij FAQ dat het een veilig product is, omdat er geen waterstofperoxide inzit. Nou moet je dit wel met een korreltje zout zien hoor, want sinds november 2012 mogen tandbleekproducten voor thuisgebruik volgens de wet nog maximaal 0,1% waterstofperoxide bevatten. Enkel tandartsen mogen nog concentraties waterstofperoxide tot 6% gebruiken.

Dat komt omdat waterstofperoxide in hogere concentraties schadelijk kan zijn voor je gebit. Het kan gevoelige tanden, geïrriteerd tandvlees, blaasjes op de tong, enz. veroorzaken. Maar met een concentratie van maximaal 0,1% heb je niks te vrezen.

Eigenlijk kunnen we dus niet zeker weten of iWhite veilig is, aangezien we niet weten wat de ingrediënten van de bleekgel zijn.
Op de website staat dat klinische tests geen gevoeligheid hebben aangetoond, maar bij 9 van de 10 reviews heeft de persoon toch gevoelige tanden gekregen!

Garantie

 

Over garantie is weinig te vinden. Het is niet vanzelfsprekend; om een beroep te doen op de garantie moet je contact opnemen met de serviceafdeling van Sylphar, het overkoepelende bedrijf dat eigenaar is van iWhite.

Het is niet zo dat je het product eerst kunt uittesten en dan je geld kunt terugkrijgen als het niet werkt.
Dit komt misschien ook omdat je het product gewoon bij Kruidvat kunt kopen of bij de apotheek.

Natuurlijk is dit jammer, want als je niet weet of het product bij jou werkt, ben je best wat geld kwijt…

Prijs

 

Voor de iWhite Instant Teeth Whitening set betaal je €34,95. Wat ik over de prijs kan zeggen; het is maar hoe je het bekijkt!

Op zich lijkt €34,95 niet zoveel voor een tandbleekproduct dat je makkelijk thuis kunt gebruiken. Maar aan de andere kant; als het niet werkt, ben je je geld kwijt. En dat is best zonde.

Er bestaan natuurlijk wat duurdere tandbleekproducten, maar daar zit vaak een niet-goed-geld-terug garantie op, en daar zijn werkelijk goede resultaten van te zien. Hierdoor heb je al meer vertrouwen in wat je koopt. Dit soort garantie is ideaal! Werkt het niet, krijg jij je geld terug.

Conclusie

 

Net als veel andere bloggers ben ik niet zo enthousiast over de tandbleekset van iWhite Instant. Hier een aantal van mijn redenen:

  • Het is best wel vaag dat je niet weet wat het blekende bestanddeel is. Het zijn immers je tanden waar je de gel opsmeert, dan wil je toch weten wat erin zit?
  • Daarnaast is het ook heel jammer dat je geen geld kunt terugkrijgen als het niet blijkt te werken.
  • Het is een nadeel dat je het bitje niet zelf naar je gebit kunt vormen. In de meeste reviews en ervaringen lees je dat het bitje niet helemaal goed past, en dat het best wel oncomfortabel zit. En dat 20 minuten lang…

Wittere tanden

Maar treur niet en geef de moed niet op! Als je echt wittere tanden wilt, bestaan er heus producten die wél werken voor jou! In onze top 5 lees je meer over deze producten. Kies een product dat jij betaalbaar en veilig vindt, en dat je kunt uitproberen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>