Gebleekte tanden door laseren

Laseren, waarvoor wordt het eigenlijk allemaal gebruikt? Niet alleen in Star Wars films! Het wordt gebruikt bij ogen om het zicht te verbeteren, op je lichaam om haren te verwijderen, en… jawel, op je tanden, om vlekken te verwijderen!

 

Je kunt je tanden laten bleken met behulp van een laser. Het wordt niet zo vaak gedaan, waarom is dat? Ik leg uit hoe het in zijn werk gaat, of het veilig is, hoe duur het is en welke alternatieven er zijn.

Hoe werkt het laseren van tanden?

Met een laser kunnen veel dingen letterlijk worden opgelost. Denk maar aan de haren op je benen, die worden als het ware gewoon afgebroken doordat ze worden verbrand door de laser.

Een laser wordt door een tandarts dan ook niet alleen maar gebruikt om tanden te bleken. Ook voor bepaalde diepliggende ontstekingen wordt soms een laser gebruikt, om het aangetaste weefsel op te lossen, en het gezonde vrij te maken.

lasertje

Wanneer je je tanden gaat bleken met een laser, zullen je tanden eerst worden voorbereid. Eventueel kan de tandarts je tanden polijsten, om te kijken of bepaalde vlekken dan al weggaan, zoals oppervlakkige koffie- en theevlekken, of vlekken door roken.
Daarna kan de laserbehandeling worden gestart. Met een soort laagje van hars wordt je tandvlees beschermt, want zoals ik hierboven al schreef; de laser kan weefsels oplossen!

7_77

Je tanden worden ingesmeerd met een gel die wordt geactiveerd door de laser, eigenlijk net zoals je zou tanden bleken met een LED-lamp, alleen dan zit het blekende bestanddeel in de gel zelf, bij een laserenbehandeling is de laserlamp zelf het blekende aspect.

De behandeling duurt over het algemeen ongeveer een uurtje. Het licht van de laser dringt binnen in je tandbeen en lost de vlekken en aanslag op.

 

Is het gevaarlijk?

Er is niet zoveel bekend over het feit of het gevaarlijk is om je tanden te bleken met een laser, omdat het nog niet zo vaak wordt gebruikt. Het is in ieder geval een behandeling die met zorg moet worden uitgevoerd, omdat de laser ook weefsels kan oplossen. Daarnaast hebben niet alle tandartsen een laser, omdat het duur in aankoop is en niet altijd veel kan worden gebruikt.

Daarnaast is het duur om je tanden te laten laseren, want een behandeling begint bij minimaal €500, en kan oplopen tot meer dan het dubbele. Een laserbehandeling is dus echt voor wanneer je geen andere optie meer hebt om je tanden witter te krijgen.

Unknown

Alternatieven

Er bestaan wel veel alternatieve behandelingen. Je kunt ervoor kiezen om je tanden te laten bleken bij de tandarts of mondhygiënist of bij een cosmetisch salon. Houd er dan wel rekening mee dat je ook een vrij hoge prijs betaalt, aangezien het niet goedkoop is om dit te laten doen. Je kunt zelf ook je tanden bleken met een thuisbleekset, vaak zijn de resultaten die je hiermee bereikt even goed als een behandeling bij een salon of bij de tandarts. Fotolia_64485167_Subscription_Monthly_M

 

Wil je veel geld uitgeven, dan is het een goede optie. Wil je dat liever niet (wie wil nou niet een centje overhouden!?) dan kun je zelf een product kopen en thuis aan de slag gaan. Het is lastig om een goed product te kiezen, want er bestaan er heel veel. Wij kunnen jou een beetje helpen met onze zorgvuldig samengestelde top 5 van beste tandbleekproducten. De naam zegt het al; 5 top producten waarmee je echt resultaat bereikt tegen een scherpe prijs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>