#3 Dentaworks Ervaringen / Review

dentaworks-ervaringen-review

Op de derde plaats in onze Top 5 van tandenbleekproducten staat Dentaworks.

Ook Dentaworks is een tandenbleekpakket dat werkt met bitjes (of mallen). Het kan eenvoudig zelf worden toegepast. De gel is veilig voor zowel het glazuur als het tandvlees. De tandenbleekset bleekt verkleuringen en zorgt uiteindelijk voor wittere tanden.

Hoe werkt het

Ook hier wordt hetzelfde principe gehanteerd als bij bijvoorbeeld Optimal White.
Een pakket van Dentaworks bevat 30 ml tandenbleekgel. Verder krijg je drie bitjes. (1 voor het bovengebit, 1 voor het ondergebit en 1 extra) en een opbergdoosje. Tenslotte wordt er ook een tanden-kleurenkaart bijgesloten. Dat is handig om het verschil na verloop van tijd goed te kunnen zien.

Het bitje moet in bijna kokend water gehouden worden. Er zit voor dat doel een lipje aan het bitje, zodat je het makkelijk in het hete water kunt dopen zonder je vingers te verbranden. Na enkele seconden wordt het bitje zacht en trekt het samen. Dan moet het direct in de mond geplaatst worden en kan het gevormd worden door het hard met de vingers aan te drukken. Als het bitje eenmaal in de juiste vorm is geperst, knip je het lipje er af en kan het bleekproces beginnen.

Het wordt aangeraden eerst de tanden nog te poetsen, waarna er één druppel gel voor iedere tand in het bitje moet worden gegoten.
Hier verschilt het gebruik van Dentaworks met de voorgaande producten, want dit proces moet twee keer per dag herhaald worden en vraagt zo’n 30 tot 60 minuten. De beste resultaten worden doorgaans behaald na 7 tot 14 dagen. Naspoelen wordt geadviseerd.

Is het veilig?

De producten van Dentaworks zijn volkomen veilig en bevatten geen schadelijke stoffen zoals waterstofperoxide. Er zijn geen nadelige bijwerkingen bekend. Ook eventuele tandsieraden, of kunstmatige tanden of kronen worden er niet op een nadelige manier door beïnvloed.

Garantie

Dentaworks biedt geen ‘niet goed-geld terug’ aan. Dat is zeer spijtig aangezien de resultaten wel eens willen verschillen per persoon. Als je dus geen resultaat behaalt krijg je je aankoopbedrag niet terug. Dit kan een reden zijn om toch verder te zoeken naar soortgelijke producten die deze optie wel aanbieden.
Het product kan wel worden geretourneerd binnen 14 dagen, maar moet dan wel in ongeopende en goede staat verkeren… De verzendkosten zijn in het geval van retourneren voor eigen rekening.

Prijslijst

Het DentaWorks Tandenbleekpakket, dat alles bevat wat er nodig is, kost normaal € 59,95 maar wordt momenteel aangeboden voor € 49,95
Een kit inclusief een bleekpen kost normaal € 109,90 maar wordt nu aangeboden voor € 69,95

Voor- en nadelen

Dentaworks is door tandartsen zelf ontwikkeld, wat aan het product toch een zekere geloofwaardigheid geeft. De gel kan afzonderlijk worden bijbesteld en je hoeft dus niet steeds weer een heel nieuw pakket aan te schaffen. Het gebruik van de tanden-kleurenkaart is zeker een plus.
Jammer is het wel dat de ‘niet goed-geld terug’ voorwaarde niet geldt voor dit product, want de realiteit leert ons dat niet ieder product bij iedereen even goed werkt. Dat is dus een risico.

Conclusie

De keuze voor een goed bleekproduct blijft een persoonlijke zaak, maar Dentaworks is zeker een degelijk, betrouwbaar en veilig product en kan zich beroepen op een grote schare van tevreden klanten. Toch is het een gegeven dat de resultaten per persoon wat betreft bleekproducten nogal kunnen verschillen. In dat geval weegt de ‘niet goed-geld terug’ garantie van bijvoorbeeld Optimal White of BeconfiDent zwaar mee, want die producten geven die garantie wel en behoeden je dus voor een eventuele miskoop.

Op de derde plaats in onze Top 5 van tandenbleekproducten staat Dentaworks. Ook Dentaworks is een tandenbleekpakket dat werkt met bitjes (of mallen). Het kan eenvoudig zelf worden toegepast. De gel is veilig voor zowel het glazuur als het tandvlees. De tandenbleekset bleekt verkleuringen en zorgt uiteindelijk voor wittere tanden. Hoe werkt het Ook hier wordt hetzelfde principe gehanteerd als bij bijvoorbeeld Optimal White. Een pakket van Dentaworks bevat 30 ml tandenbleekgel. Verder krijg je drie bitjes. (1 voor het bovengebit, 1 voor het ondergebit en 1 extra) en een opbergdoosje. Tenslotte wordt er ook een tanden-kleurenkaart bijgesloten. Dat is…

Review Overview

Veiligheid
Gebruik
Resultaat
Prijs
Garantie

score

Summary : Veilig en effectief maar niet geheel zonder financieel risico aangezien de niet-goed-geld-terug garantie ontbreekt.

69

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>